Reisadvies Belgische federale overheid

Ga je op reis naar Wales? Op deze pagina leggen we je uit hoe je veilig en goed voorbereid op reis kunt gaan.

[laatste update: 22 december 2021]

Het blijft natuurlijk te allen tijde belangrijk om het reisadvies van de Belgische overheid te raadplegen. Lees het volledige reisadvies op de website van de Belgische federale overheid.

Sinds 7 december 2021 moeten alle reizigers naar het Verenigd Koninkrijk na aankomst in quarantaine. Hoelang deze duurt, hangt af van een aantal factoren, waaronder of je gevaccineerd bent of niet. De precieze inreismaatregelen die op dit moment gelden om naar Wales te reizen staan beschreven op deze website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Sinds 22 december 2021 mogen reizigers uit landen buiten de EU/Schengen alleen naar België reizen als ze een negatieve testuitslag bij zich hebben. Dat geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Het testbewijs is van een NAAT/PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek. Raadpleeg de checklist voor meer informatie.

Op de website van VisitWales staat een overzicht van alle actuele coronamaatregelen.

Reizen naar Wales

Een reis boeken naar Wales

De meeste reisorganisaties zijn aangesloten bij de Garantiefonds Reizen (GFG). Je vindt per reis onder ‘Annuleringsvoorwaarden’ bij welke regelingen de reisorganisatie is aangesloten. Daarnaast is altijd aan te raden om een goede annuleringsverzekering af te sluiten.

Heb jij vragen over je geboekte reis? Neem dan rechtstreeks contact op met de reisorganisatie waar jij jouw reis hebt geboekt. Deze kan jou het beste adviseren over je reis.

Ook KLM hanteert aanvullende reismaatregelen. Zowel op de luchthaven als tijdens de gehele vlucht ben je verplicht een mondneusmasker te dragen. Nadat je je reisgegevens invult in deze tool, zie je alle actuele reismaatregelen. Algemene informatie over reizen met KLM tijdens de coronacrisis vind je hier.

Heb je nog vragen over de vlucht? Neem dan contact op met KLM.

Ook op Schiphol zijn aanvullende maatregelen van kracht. Het is verplicht om een mondneusmasker te dragen in de hele luchthaven. Daarnaast is het verplicht 1,5 meter afstand te houden wanneer dit mogelijk is. Meer informatie over de maatregelen op Schiphol vind je in deze liveblog.

Rechtstreeks in minder dan 1,5 uur met KLM naar Cardiff in Wales

Waarom kiezen voor OntdekWales.be?

  • De mooiste reizen van de beste reisorganisaties
  • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 km!
  • Van bergen tot kastelen en van Cardiff tot Conwy, je ontdekt het in Wales!
  • Rechtstreeks met KLM naar Cardiff
  • Ontdek het beste van Wales tijdens de 3 routes van The Wales Way

Nieuwsbrief

Ik schrijf me graag in voor de nieuwsbrief van Ontdek Wales om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Door mij aan te melden ga ik akkoord met het privacybeleid.

Reizen naar Wales

Wat je op dit moment moet weten.

Lees meer